Carti — August 2, 2013 at 8:30 pm

Personalitati de-a lungul istoriei

De cate ori nu te-ai uitat la filme, ai vazut diferite emisiuni sau ai iesit cu diferite grupuri care vorbeau despre anumite personalitati care si-au lasat amprenta asupra istoriei si iti doreai sa stii un pic mai multe decat un simplu nume, eventual din ce secol provenea acea personalitate? Colectia Enciclopediile Decouvertes contine o serie de carti despre diferite personalitati, pe care le vei gasi pe Elefant.

Frida Kahlo de Christina Burrus

Prima carte pe care vreau sa ti-o prezint este despre viata unei artiste controversate. Frida Kahlo s-a nascut in Mexic, data nasterii fiind incerta, deoarece a declarat ca este nascuta pe 7 iulie 1910, insa pe certificat este inscrisa ca data a nasterii 6 iulie 1907. Frida a declarat aceasta data, deoarece dorea ca nasterea ei sa coincida cu anul inceperii revolutiei mexicane, astfel viata ei sa inceapa in “noul Mexic”.

In adolescenta, a avut un grav accident, care a avut repercursiuni grave asupra sanatatii toata viata. A fost casatorita cu faimosul artist mexican Diego Rivera, a pierdut cateva sarcini si a avut numeroase operatii de-a lungul vietii. Toate aceste evenimente nefericite au influentat-o sa picteze si sa renunte la studiile de medicina. Tablourile ei suprarealiste exprima suferinta din viata ei, cultura mexicana si cea amerindiana fiind punctul central al tablourilor sale.

frida-kahlo_1_produs

 

Marylin Monroe. Ultima zeita de Jerome Charyn

O alta carte este despre faimoasa Marilyn Monroe. Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn a fost una dintre cele mai faimoase femei din acele vremuri. A fost actrita, model si cantareata, devenind un sex-simbol al anilor ’30.

Copilaria si-a petrecut-o in diferite centre de plasament, dupa care a inceput cariera ca model, ceea ce a dus la incheierea unui contract cu Twentieth Century-Fox, pentru un film. A cantat si la aniversarea presedintelui John F. Kennedy.

Marilyn a dus o viata tumultoasa, avand trei casatorii cu James Dougherty, Joe DiMaggio si Arthur Miller. A avut nenumarate relatii, printre care se numara Marlon Brando sau John si Robert Kennedy.

Cel mai controversat subiect ramane, insa, moartea sa, despre care nu se stie inca daca a fost sinucidere sau crima.

marylin-monroe-ultima-zeita_1_produs

 

Don Juan. Mitul cuceritorului de Christian Biet

Don Juan este cunoscut ca unul dintre cei mai mari romantici din toate timpurile. Legenda spune ca a fost un barbat foarte bogat, care si-a dedicat viata seducerii femeilor. Era o persoana violenta, careia ii placeau jocurile de noroc si se presupune ca l-ar fi omorat pe tatal uneia dintre fetele seduse de el.

don-juan-mitul-cuceritorului_1_produs

 

Nero. Fiul vitreg al istoriei de Claude Aziza

Ultima carte pe care vreau sa o prezint este despre Nero. Imparatul roman, care a domnit intre anii 54 si 68, si-a focusat atentia pe diplomatie, comert si imbunatatirea vietii culturale a Imperiului Roman. Se presupune ca Nero ar fi dat foc Romei pentru a-si putea construi Domus Aurea, palatul maret la care a visat mereu. Nero mai este cunoscut si ca persecutor al crestinitatii si crestinilor, existand zvonuri care spun ca ar fi ars crestini in gradina palatului, pentru a avea o sursa de lumina pe timpul noptii.

nero-fiul-vitreg-al-istoriei_1_produs

In speranta ca ti-am trezit interesul cu aceste minime informatii despre cele patru personalitati, te invit sa le cumperi si sa le citesti. Acum sunt si la reducere!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Personalitati de-a lungul istoriei, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Alte oferte bune:

-64% : Yaya aduce o nota de prospetime caminului tau
5 carti premium de citit pe plaja, de la Elefant.ro
Accesorii casual de toamna
Suspansul si Raymond Chandler
eMAG si Black Friday 2013
Cadouri de Ziua Indragostitilor, in functie de zodie

Lasa feedback

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>