Accesorii — iulie 27, 2015 at 8:35 am

Peruca, de la trecut la prezent – cele mai frumoase peruci iti pot schimba radical look-ul

 

     

Peruca nu este doar un accesoriu de moda. Este un element esential al identitatii celei care o poarta. Initial, peruca a fost considerata un simbol al bogatiei si al puterii, semnificand statutul intelectual, sexual si social. Astazi, pe langa faptul ca este folosita de persoane care au probleme cu caderea parului, peruca este folosita pentru distractie si divertisment.

peruca par scurt negru

Dar haideti sa aflam cate ceva din istoria perucii, acest accesoriu atat de apreciat azi. Peruca a jucat un rol major pe scena sociala in timpul civilizatiilor antice egiptene si romane. Femeile romane le purtau ca accesorii si simboluri ale gradelor  sociale pe care le aveau, in timp ce egiptenii le-au folosit ca parte a tinutei de zi cu zi.

Stilurile si dimensiunile perucilor au indicat de multe ori evlavie religioasa si statutul in comunitate. In timpul Evului Mediu perucile au pierdut din relevanta sociala, dar Renasterea a impus peruca in tinuta de zi cu zi a femeilor. Mai tarziu, in secolul al XVII-lea, regele Ludovic al XIII-lea al Frantei isi ascundea chelia purtand o peruca.Ca urmare, peruca a ajuns parte integranta a unui costum de nobil, un simbol al puterii.

Prin secolul XX, aparitia tehnologiei a ajutat sa se creeze peruci cu aspect natural. Perucile au fost folosite in principal de persoane care lucrau in industria de divertisment – televiziune, film, teatru si cabaret.

În zilele noastre, perucile nu mai sunt folosite doar pentru distractie si divertisment, ci si pentru a ascunde problemele cauzate de caderea parului. Cele mai multe persoane care le folosesc sunt cele carora le cade parul si cei care fac chimioterapie si radioterapie.

Modelele sunt disponibile pe stoc
Comanda

peruca naturala par lung negru peruca naturala par ondulat

Pentru femeile care sufera de alopecie, perucile sunt parte din garderoba de zi cu zi. Cele mai frumoase peruci sunt lucrate din 100% par uman. Acestea urmeaza curbura exacta a scalpului, creand solutia ideala, care ofera control total asupra look-ului.

Iata cateva fotografii care va pot convinge ca purtand o peruca puteti avea o coafura asa cum va doriti!

Multe alte modele disponibile
Comanda

bdbfecddda79ebdba4b3b441eaa40b9e peruca blonda peruca naturala par blond ondulat peruca naturala par ondulat

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern