Cosmetice / Parfumuri — June 23, 2015 at 11:04 am

Machiajul, o arta a seductiei

 

     

Le-am invidiat mereu pe cele care isi aseaza cu indemanare culori pe chip. Mi-as fi dorit sa fiu mai priceputa, sa ma pot juca cu paletele de culori, sa pot picta cu usurinta pe fata mea.  Machiajul, in general, e ca un ritual zilnic pentru cele mai multe dintre noi. Maestre sau departe de a fi specialiste in machiaj, ne asezam zilnic in fata oglinzii in incercarea de a face ceva pentru propria frumusete.

Advertisment

date-night-make-up-eye-shadow

Cand vine vorba despre culori, specialistii ne spun ca putem vorbi despre doua feluri de nuante. Acestea sunt calde si reci. Despre nuantele calde trebuie sa stim ca sunt cuprinse intre purpuriu si galben-verde, cu trecere prin rosu si portocaliu. Pe de alta parte, nuantele reci sunt cuprinse intre violet – purpuriu dar si intre verde – albastru.

Produse machiaj

In jocul de nuante pe care le folosim in machiaj, trebuie sa tinem cont de faptul ca cele calde dau lumina, iar cele reci dau umbra, in acest mod se realizeaza jocul de umbra si lumina. Culorile complementare sunt acelea care impreuna cu alta culoare stabilesc acel echilibru al culorilor  primare. Spre exemplu, rosu cu verde, albastru cu portocaliu si violet cu galben sunt culori complementare.

Light-color-make-up

Retineti si faptul ca elementele armoniei sunt: culoarea, care poate fi influentata de culorile alaturate, de culorile contrarii contrastante si culorile asemanatoare, care formeaza degradeurile; tonul, care poate fi deschis, mijlociu, si inchis; linia directa raportata la orizontala, ascendenta, orizontala si descendenta.

images

Bine, putem concluziona ca realizand o armonie a culorilor, se obtine un ansamblu cromatic agreabil ochiului. Pentru ca o armonie de culori sa fie perfecta trebuie sa tinem cont de culoarea ochilor, culoarea parului, culoarea tenului, culorile produselor de machiaj si culoarea imbracamintei. Succes in jocul cu paleta de culori!

Advertisment

Alte oferte bune:

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern