Imbracaminte — februarie 10, 2013 at 1:28 pm

Mai multe despre termenul de “moda”

 

     

Moda este un obicei specific unui moment dat intr-un mediu social si se refera in special la vestimentatia unei persoane sau chiar a frizurii unei persoane. De-a lungul anilor moda s-a schimbat foarte mult fata de anii 70, unde frizurile oamenilor erau total diferite si oamenii se imbracau specific anilor si posibilitatilor. Anii 70 au avut un impact foarte benefic asupra modei asfel incat moda se repeta.

In anii 70 predominau pantalonii evazati, rochiile inflorate si salopetele. Cum am si zis ca moda se intoarce in toamna lui 2012 au inceput sa se poarte din nou rochiile inflorate. Moda a suferit mari modificari din cauza climei, a zonei geografice sau chiar a modului de viata. Omul cu cat este mai constient de frumusetea acestuia el incepe sa se infrumuseteze mai mult si mai mult astfel evolueaza moda.

Multi dintre barbatii din zilele noastre sunt interesati de moda si de ceea ce poarta, acestia sunt interesati in special de munca si de putine ori acestia se uita ce si cum, ce mai e la moda. Acum treningurile sunt la moda in ceea ce priveste vestimentatie de stat prin casa deoarce acestia iti ofera mai multa lejeritate in ceea ce priveste miscarea si activitatile ce le poti realiza prin casa.

Treningulul a aparut la inceutul anilor 70 si a influentat si moda barbati si moda femei. Acestia la inceput erau mai stransi la bazin si trapezi. Bruce Lee a facut cunoscuta moda aceasta a treningului, deoarece a purtant o astfel de vestimentatie in unul din filmele acestuia. Cei mai cunoscuti producatori de treninguri si in anii 70 dar si in zilele noastre raman tot Nike, Adidas, Puma si Reebook restu fiind si ei cunoscuti dar nu ca si acesti 4 mari colosi ai vestimentatiei sport. Acestia au creeat diferite modele de la incaltari sport pana la treninguri.

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern