Imbracaminte — octombrie 29, 2012 at 8:47 am
Mai multe despre —

Zara si Bershka, scurta istorie

 

     

In ca din anul 2004, an in care a fost deschis oficial primul magazin Zara in Romania, retailerul spaniol s-a impus pe piata autohtona de fashion prin calitatea produselor vestimentare si, mai ales prin preturile fara concurenta.

Istoria Zara, mult prea putin cunoscuta publicului larg, incepe in anul 1975, an in care a fost deschis primul magazin Zara intr-un mic orasel spaniol.

In anul 1975 ia fiinta grupul Inditex, grup ce devine din ce in ce mai cunoscut, chit ca acestia au preferat ca in locul advertisingului, care ar fi tocat sume insemnate de bani, sa deschida noi si noi magazine.

Devenind din ce in ce mai populari, in anii ’90 Inditex lanseaza lanseaza noi branduri precum Stradivarius sau Bershka, care au avut deasemenea succes in special datorita preturilor adaptate in special celor cu bugete medii spre mici.

Expansiunea atinge cote maxime in anul 2011 cand Zara si Bershka ajung a fi prezente in 78 de tari din lume, impunandu-se inclusiv in marile capitale ale modei, precum New York.

Desi din pacate, in Romania, inca nu exista un magazin oficial, hainele renumitui retailer putand fi achizitionate numai prin distribuitori autorizati, vestea buna vine din mediul online, unde hainele Zara si Beshka pot fi achizitionate la un pret cu pana la 70% mai mici.

Kurtmann.ro, principalul magazin online autorizat Zara va asteapta cu o oferta permanenta de peste 1000 de produse Zara, Bershka si Stradivarius. Calitatea serviciilor si mai ales preturile practicate au impus magazinul mai sus amintit in topul preferintelor cumparatorilor, recenziile pozitive ale clientilor multumiti abundand.

Armando Ortega, parintele Zara, a reusit sa demonstreze in cei peste 35 de ani de existenta ca nu tot ceea ce este accesibil ca pret este si slab calitativ. Iar marturie stau cele peste 800 de magazine din intreaga lume si cele peste 12 milioane de euro profit (suma raportata in anul 2010).

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern