Incaltaminte — august 24, 2016 at 12:34 pm

Ce rol au pantofii cu toc inalt?

 

     

Nimeni nu contesta faptul ca orice femeie este pur si simplu fascinata de pantofi. E suficient sa ne amintim ca Cenusareasa nu s-ar fi casatorit cu printul daca nu ar fi avut acei pantofi superbi pe care i-a primit de la zana cea buna. La fel, Dorothy nu ar fi plecat niciodata din OZ daca nu ar fi avut acei pantofiori rosii rubin. Cele mai celebre femei din lume au avut mii de pantofi.

Pantofii cu tocuri inalte au fost in atentia femeilor timp de secole la randul si au fost folosite pentru scopuri diverse atat de catre femei cat si de catre barbati. La un moment dat, barbatii nu au mai purtat pantofi cu toc inalt, peruci si nici nu s-au mai machiat. In schimb femeile au continuat aceasta moda.

pantofi

In 2007 intr-un raport de cercetare se demonstra ca in medie o femeie are 19 perechi de pantofi. Cu toate acestea, ele poarta in medie doar patru perechi de pantofi in mod regulat. Un procent de 15% din femeile chestionate au declarat ca au peste 30 de perechi de pantofi. 43% dintre femei spuneau ca au avut bataturi si probleme minore din cauza pantofilor cu toc inalt si 8% au raportat leziuni grave ca entorse. Din curiozitate, am inceput sa numar si eu perechile de pantofi din dulap si au iesit peste peste 15 perechi, din care jumatate erau pantofi cu toc inalt.

Zilele trecute eram in vizita la o prietena si la intrare mi-am dat jos pantofii cu toc inalt. Fiica prietenei mele s-a dus la ei si s-a incaltat cu ei. Dintr-o data s-a transfortat intr-o domnisoara. Industria este constienta de ce femeile iubesc pantofii atat de mult si subliniaza faptul ca femeile se simt mai frumoase, mai atractive, mai inalte si mai suple atunci cand poarta pantofi cu toc inalt.

Ce inseamna toate acestea? Sa ne uitam la pantofii cu toc inalt din punct de vedere psihologic. Mai multe studii arata ca femeile se simt mai increzatoare atunci cand poarta astfel de pantofi. Mai mult, cu cat pantofii sunt mai inalti cu atat gradul de satisfactie si de incredere in propria persoana este mai mare. Cu alte cuvinte ai putea fi mai atractiva si mai frumoasa daca ai o pereche de pantofi cu toc. Si barbatii cred acest lucru: o femeie cu pantofi cu toc este mult mai sexy. Pentru pantofi cu toc modele superbe accesati www.avafashion.ro

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern