Lifestyle — December 11, 2015 at 12:57 pm

Ai aflat care sunt culorile anului 2016?

 

     

Fashionistele convinse asteapta in fiecare an ca specialistii de la institutul Pantone sa stabileasca culoarea ce se va purta in perioada urmatoare. Daca anii trecuti institutul desemna cate o culoare oficiala (2015 – marsala), pentru 2016 au fost desemnate doua culori: culoare principala roz-cuart si culoare secundara albastru – seren. Rozul cuart si albastrul- seren se regasesc in creatiile marilor designeri inca din sezonul toamna-iarna 2015-2016. Aceste culori pastelate sunt considerate romantice. Oferta de mai jos am gasit-o pe StarShiners.ro

Advertisment

rochie roz 2016

Culoarea roz este considerata culoarea dragostei si in acelasi timp cea mai romantica si afectiva culoare. In acelasi timp, culoarea roz este considerata si culoarea sexualitatii. Culoarea albastru este considerata ca fiind culoarea omului intelectual, favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si indeamna la calm, concentrare, reverie, seriozitate, liniste interioara si meditatie. Albastru – seren sugereaza nevoia de odihna si de relaxare.

rochie printesa de firma

Pentru anul 2016 ni se recomanda si machiajul in culorile anului 2016. (Pare evident, dar nu era o regula) Se considera ca blush-ul ideal este cel de culoare roz-cuart, fiind potrivit atat femeilor cu ten deschis cat si celor cu ten mai inchis la culoare. Pentru machiajul ochilor, va trebui sa luati ca model influentele anilor `90, cand machiajul strident, in nuante de albastru, era in tendinte. Anul viitor, in machiajul ochior, se vor purta culori mai delicate si mai feminine asa cum este albastrul- seren.

cum sa ma machiez 2016

Pe site-ul oficial al Institutului Pantone se poate citi:

„Impreuna, rozul-cuart si albastrul-seren dau nastere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz si cele reci de albastru se combina perfect, reflectand o conexiune, o stare de bine si un sentiment de pace si ordine. Totodata, aceasta combinatie inedita este si provocatoare, deoarece nu se regaseste in asocierile traditionale de culori. Tinand cont si de faptul ca in multe parti ale lumii asistam la un gender blur (estomparea diferentelor de gen), cele două culori alese coincid si cu schimbarile din societatea actuala, din moda sau design”.

Advertisment

Alte oferte bune:

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern