Lifestyle — iunie 11, 2019 at 9:06 pm

Invata sa faci diferenta in calitatea serviciilor – de ce simti ca arde gelul pe unghie?

 

     

Unghiile cu gel, constructiile de unghii si orice tip de manichiura in general inseamna sansa de a avea unghii perfecte. Este desigur visul oricarei femei si mai ales a celor active, care se plang de unghii afectate de produse de curatenie, de unghii rupte etc. Au sansa ca pentru mai mult timp sa se delecteze cu unghii perfecte ca forma si culoare, cu design care mai de care mai divers.

Pe principiul „baba la frumusete rabda” unele cliente nu stiu sa faca diferenta intre ce este normal sa se intample si ce nu. Asadar, atunci cand simt ca gelul de pe unghii parca arde, la expunerea in lampa led unghii cred ca este normal, pentru ca asta fixeaxa produsul si da rezistenta manichiurii. Asa sa fie oare?

gelul-pe-unghie

Tipul de lampa conteaza

Specialistii in arta unghiilor spun ca atunci cand unghiile sunt expuse in lampa, procesul de incalzire este incet si are loc o reactie exotermica. Diferenta o face si timpul de expunere, dar si tipul de lampa. Daca reactia de incalzire este mai mare, are loc si acea senzatie de arsura.

Probabil atunci cand o clienta merge la salon nu va avea ochiul de expert incat sa faca diferentele in ceea ce priveste tipul de lampa, dar poate oricand sa spuna ce simte si ce nivel de disconfort sesizeaza atunci cand tine mana in lampa.

Produsele folosite

Chiar daca esti expert si ai cursuri la activ, daca nu ai produse profesionale pe care sa le folosesti corect ai compromis deja calitatea manichiurii realizate. Asadar, senzatia de arsura caci despre ea ne preocupam acum, tine si de compozitia chimica a gelului. Aceste geluri trec din starea mai lichida la cea solida si astfel este normal sa existe reactiile chimice. Procesul se numeste mai specific polimerizare.

Totusi de ce unele cliente se plang de acea arsura? Explicatia consta in faptul ca in functie de tipul de  produs exista si o diferenta in cantitatea de caldura degajata. O alta posibila cauza tine de grosimea stratului de gel sau de cat de sanatoasa este unghia.

Asadar, daca nu sunt folosite produsele corecte, s-ar putea ca pana la finalizarea manichiurii cu gel clienta sa indure senzatii de arsura. Solutii exista insa:

  • Aplicarea unui strat subtire de gel.
  • Aplicare cu uscare treptata. Asta inseamna ca mana nu va sta expusa mai mult de 7-8 minute, cu pauza si reluare pana la uscare totala.
  • Pot fi folosite si geluri cu o compozitie mai putin acida, doar ca fiecare produs are avantajele sale astfel ca cele care ofera senzatia de arsursa de fapt adera mai bine si rezista mai mult pe unghii.

Pana la urma tine si de preferintele clientei si de cat de bine suporta acea arsura, daca este o senzatie suportabila sau nu, daca unghia are probleme si in anumite dati se resimnte acest disconfort etc.

Pentru alegeri de calitate magazinele de profil ar trebui avute in vedere, cum este spre exemplu NoliaShop.

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern