Lifestyle — July 1, 2015 at 11:49 am

Sa apelez la saloanele de masaj cu specialisti?

 

     

Masaj…masaj… masaj! De parca cineva mi-ar striga in ureche, asa m-am trezit dimineata. E aiurea rau sa te trezesti mai obosita decat inainte de a te pune la somn. Se spune ca momentul optim pentru un masaj este acela in care chiar simti nevoia. Unde gasesc un terapeut specialist care sa stie exact ce are de facut? Deloc surprinzator, Internetul abunda in anunturi gen „salon masaj, va oferim cele mai bune servicii…”. Ce le diferentiaza? Personalul, in primul rand.

Advertisment

salon de masaj

Un specialist bun stie cum sa isi miste mainile usor si lent pentru un drenaj limfatic eficient. „Ce mare lucru?” ar spune unii… Dar gandeste-te! Specialistul ala care stie sa-si faca treaba e ca un magician. Te poate adormi cu miscari placute. El stie clar amplasametul ciorchinilor de ganglioni limfatici si vaselor limfatice, stie clar ce are de facut. Dupa un astfel de masaj, datorita drenarii te simti ca un nou nascut, relaxat si cu o stare de bine pe care rar o percepi.

As vrea sa gasesc un terapeut la un salon masaj care sa stie sa faca un masaj Ayurveda, un tip de masaj ce reprezinta mai mult o metoda de reechilibrare energetica. Asadar, acest masaj nu este realizat pentru a rezolva o problema musculara acuta. Tehnica de masaj ayurvedic ofera relaxare, imbunatateste circulatia si ajuta la eliminarea toxinelor. 

Daca sunt adoptate ca practici de zi cu zi, tehnicile de masaj ayurvedic pot ajuta chiar si la intinerirea corpului. Este foarte interesant faptul ca ayurveda este o metoda foarte individualizata, asadar, se adreseaza fiecarui individ in parte cu diete, metode de detoxifiere, exercitii de yoga, meditatie si, sigur ca da, o forma individuala de masaj.

Nici masajul balinez nu-mi displace! Desi incepe cu un masaj dinamic, profund si apasat, simturile vor cunoaste desfatarea suprema in cea de a doua parte a procedurii. Masajul balinez ofera relaxare pentru minte si trup la un mod absolut. Pentru echilibrarea fluxului de energie din organism se folosesc tehnici de aromaterapie, reflexologie si presopunctura, de asemenea, se folosesc pietrele de masaj si se ruleaza pielea. Acest tip de masaj ajunge pana in adancul fibrelor musculare.

Model masaj

Este foarte placut si masajul cu pietre calde, netede si armonios rotunjite, acel masaj care, realizat de un specialist bun, ajunge in adancul sulfetului. Cum ar putea sa-mi displaca si cui ar putea sa-i displaca acest tip de masaj care inlatura tensiunea si oboseala nervoasa?

Pe de alta parte, cine ar putea sa refuze un masaj de relaxare? In majoritate covarsitoare stim exact ce este stresul si ni se intampla frecvent sa fim aproape de a ceda nervos! Am simtit deseori acel rau organic, am simtit cum inima bate rapid si ne-am trezit cu tensiune mai mare decat cea admisa.

Insa, indiferent de tipul de masaj pe care il alegi, e binevenit atunci cand simti nevoia! Un masaj bine realizat este ca un balsam pentru minte si trup. Efectele benefice pe care un masaj  profesional le are, pot fi simtite chiar dupa prima sedinta. Atentie! Un masaj realizat de catre cineva care nu are tangente cu domeniul, va poate face mai mult rau decat bine.

Advertisment

Alte oferte bune:

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern