Carti — July 18, 2013 at 6:58 am

Ecranizari de pe Raftul Denisei, partea I

 

     

Raftul Denisei este colectia preferata pentru mine, mai ales din cauza faptului ca multe din aceste carti reprezinta o lectura placuta si interesanta. Cartile sunt destinate cititului in momentele in care avem nevoie sa ne delectam cu ceva usor, dar care isi vapune amprenta asupra noastra.

Advertisment

Sper ca voi reusi sa prezint cateva carti care sa te tina ocupata o perioada indelungata si astept comentariile tale referitoare la impresia pe care ti-au lasat-o.

Parfum de femeie de Giovanni Arpino

Prima carte cu care voi incepe este una romantica,pornind de la tragedia pe care o traieste Fausto. Parfum de femeie de Giovanni Arpino, sau Scent of a Woman, este titlul pe care cu siguranta l-ai auzit de nenumarate ori. Ecranizarea din 1992, in care a jucat Al Pacino, este un film reusit, cu un premiu Oscar castigat. Ceea ce probabil nu stiai este faptul ca aceasta carte a mai fost pusa pe micile ecrane si in anul 1974. Actiunea petrecuta in Italia te va lasa cu un gust dulce-amarui, dar va fi interesant sa vezi asemanarile si deosebirile dintre film si carte.

parfum-de-femeie-editia-2012_1_produs

Parfumul de Patrick Suskind

Din aceeasi categorie, a cartilor ecranizate de pe Raftul Denisei, ai putea sa te indrepti si spre Parfumul de Patrick Suskind. Cunoscuta pentru ecranizarea din 2006, Perfume: The Story of a Murderer, cartea a lasat o amprenta puternica asupra cititorilor. Nu ne-a trecut niciodata prin gand faptul ca, pentru a iti putea satisface un simt si o obsesie, ai putea si in stare sa faci lucruri macabre. Finalul este de-a dreptul magnific, mai ales atunci cand se termina distilarea celui mai primejdios parfum din lume.

parfumul_1_produs

Furtuna de gheata de Rick Moody

Furtuna de gheata de Rick Moody, sau The Ice Storm, este o carte in care tabuurile dispar, iar urmarile nu sunt precum te-ai astepta. Se ajunge la deziluzie, suferinta si haos, unde experientele sexuale reusesc sa schimbe adolescentii din aceasta carte pentru toata viata. Este o carte care merita citita, emanand o tristete energica, dar si o sexualitate refulata, toate acestea imbinate cu un strop de umor.

furtuna-de-gheata_1_produs

Memoriile unei gheise de Arthur Golden

Bestseller international, Memoriile unei gheise de Arthur Golden, sau Memoirs of a Geisha, esteuna dintre cele mai impresionante carti pe care am pus mana. Vom afla din carte, dar si din ecranizarea acestuia din 2005, ca cea mai veche profesie din lume c pata alte dimensiuni in Japonia. Gheisele trebuie sa fie educate si rafinate, fiind nevoite sa stapaneasca arta seductiei pentru a putea deveni o gheisa in adevaratul sens al cuvantului. Vom descoperi ca puterea de influenta pe care o are o astfel de femeie asupra destinelor celor din jur este foarte puternica, conturandu-se in jurul unui erotism ritualic.

memoriile-unei-gheise_1_produs

Vrajitoarele din Eastwick de John Updike

Vrajitoarele din Eastwick de John Updike, sau The Witches of Eastwick, este o carte in care magia alba este inlocuita de cea neagra, impreuna cu o tensiune sexuala si tipica anilor ’70. Ecranizarea din 1987 ne prezinta actori de calibru in rolurile principale, care reusesc sa dea viata acestei povesti intr-un mod cu totul neasteptat. Umorul, tragicul si sexul care invaluiesc cartea iti vor lasa un gust dulce cand vei termina si ultima pagina, deoarece tabloul hippie – magic pe care il contureaza le vor mentine pe cele patru personaje principale in memoria ta o perioada indelungata.

vrajitoarele-din-eastwick_1_produs

Se pare ca ecranizarea unor mari romane a reusit sa picturalizeze cu succes povesti impresionante, pasii fiind fie cititul cartilor, urmat de vizionarea filmului, fie invers.

Advertisment

Alte oferte bune:

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern