Carti — septembrie 4, 2013 at 9:54 pm
Mai multe despre —

Literatura premiata, necesara in biblioteca ta

 

     

In biblioteca ta trebuie sa adugi carti noi in fiecare luna, daca nu chiar si mai des. Exact ca si garderoba, din care nu trebuie sa lipseasca acele obiecte vestimentare clasice, din biblioteca nu trebuie sa liseasca cartile clasice, care mereu vor fi la moda. Asadar, astazi am decis sa iti prezint niste carti care sunt considerate ca fiind in “top 100 cele mai citite carti”.

Pentru cine bat clopotele de Ernest Hemingway

Personajul principal al acestei carti este tanarul american Robert Jordan. Romanul este povestit prin prisma gandirii acestuia, deoarece personajul principal este de fapt Hemingway, iar actiunea este bazata pe experientele avute de autor in timpul Razboiului Civil Spaniol, unde a fost reporter pentru North American Newspaper Alliance. Actiunea incepe atunci cand Robert pleaca in Spania pentru a lupta impotriva lui Francisco Franco si a fortelor fasciste conduse de acesta. Dupa ce primeste comanda sa treaca in spatele liniilor inamice, cu ajutorul unui grup de partizani, sa distruga un pod, acesta intalneste o tanara spanioloaica, Maria, o femeie afectata de actiunile fascistilor. Dupa ce o cunoaste si se indragosteste de aceasta, Robert duce o lupta interioara puternica, nestiind ce sa aleaga, dragostea sau datoria. Romanul descrie, pe langa povestea de dragoste a celor doi, si brutalitatea razboiului civil.

pentru-cine-bat-clopotele_1_produs

…Sa ucizi o pasare cantatoare de Harper Lee

Aceasta a castigat Premiul Pulitzer si este una dintre clasicile a literaturii americane. Cartea incepe cu povestea  lui Simon Finch, un metodist, care fuge din Anglia din cauza intolerantei religioase si se stabileste în Alabama. Povestea se intinde pe o perioada de trei ani, in timpul Marii Crize Economice, in orasul fictional Maycomb, Alabama. Acesta traieste intr-o casa impreuna cu fratele lui, Jem, si cu tatal lor vaduv, un avocat de varsta mijlocie, Atticus. Cei doi baieti se imprietenesc cu Dill, un baiat care isi petrecea verile in vizita la matusa lui din Maycomb. In oras exista un barbat mai retras, Boo Radley, despre care adultii nu prea vorbesc, insa care starneste interesul celor trei baieti. Actiunea incepe cand Boo lasa cadouri in copacul din fata casei lui pentru cei trei, insa acestia nu au ocazia sa il vada in persoana.

sa-ucizi-o-pasare-cintatoare-editia-2013_1_produs

Doctor Jivago de Boris Pasternak

Aceasta carte a luat Premiul Nobel in anul 1958, cu toate ca a starnit numeroase controverse. Actiunea se desfasoara in perioada Rusiei Imperiale. Cartea incepe cu inmormantarea mamei personajului principal, Yuri Zhivago. Deoarece a fost abandonat de tata, Yuri este luat sub tutela unchiului sau, un fost preot ortodox si filozof. Tatal lui Yuri, Andrei Zhivago, a avut incredere cu averea lui intr-un avocat corupt, Viktor Komarovsky, care, in timp, i-a luat toti banii. Dupa inmormantarea sotiei, Andrei decide sa il confrute pe Viktor in timpul unei calatorii cu trenul si, dupa ce afla ca acesta l-a lasat fara niciun ban, se sinucide aruncandu-se din trenul in mers. Asa incepe intreaga poveste in care Yuri se va lupta pentru dragoste cu inamicul tatalui sau.

doctor-jivago-top-10_1_produs

Sper ca ideile principale ti-au trezit interesul si ca iti vei procura aceste carti, si poate chiar mai multe, din magazinul Elefant.

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern