Carti — august 2, 2013 at 8:30 pm

Personalitati de-a lungul istoriei

 

     

De cate ori nu te-ai uitat la filme, ai vazut diferite emisiuni sau ai iesit cu diferite grupuri care vorbeau despre anumite personalitati care si-au lasat amprenta asupra istoriei si iti doreai sa stii un pic mai multe decat un simplu nume, eventual din ce secol provenea acea personalitate? Colectia Enciclopediile Decouvertes contine o serie de carti despre diferite personalitati, pe care le vei gasi pe Elefant.

Frida Kahlo de Christina Burrus

Prima carte pe care vreau sa ti-o prezint este despre viata unei artiste controversate. Frida Kahlo s-a nascut in Mexic, data nasterii fiind incerta, deoarece a declarat ca este nascuta pe 7 iulie 1910, insa pe certificat este inscrisa ca data a nasterii 6 iulie 1907. Frida a declarat aceasta data, deoarece dorea ca nasterea ei sa coincida cu anul inceperii revolutiei mexicane, astfel viata ei sa inceapa in “noul Mexic”.

In adolescenta, a avut un grav accident, care a avut repercursiuni grave asupra sanatatii toata viata. A fost casatorita cu faimosul artist mexican Diego Rivera, a pierdut cateva sarcini si a avut numeroase operatii de-a lungul vietii. Toate aceste evenimente nefericite au influentat-o sa picteze si sa renunte la studiile de medicina. Tablourile ei suprarealiste exprima suferinta din viata ei, cultura mexicana si cea amerindiana fiind punctul central al tablourilor sale.

frida-kahlo_1_produs

 

Marylin Monroe. Ultima zeita de Jerome Charyn

O alta carte este despre faimoasa Marilyn Monroe. Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn a fost una dintre cele mai faimoase femei din acele vremuri. A fost actrita, model si cantareata, devenind un sex-simbol al anilor ’30.

Copilaria si-a petrecut-o in diferite centre de plasament, dupa care a inceput cariera ca model, ceea ce a dus la incheierea unui contract cu Twentieth Century-Fox, pentru un film. A cantat si la aniversarea presedintelui John F. Kennedy.

Marilyn a dus o viata tumultoasa, avand trei casatorii cu James Dougherty, Joe DiMaggio si Arthur Miller. A avut nenumarate relatii, printre care se numara Marlon Brando sau John si Robert Kennedy.

Cel mai controversat subiect ramane, insa, moartea sa, despre care nu se stie inca daca a fost sinucidere sau crima.

marylin-monroe-ultima-zeita_1_produs

 

Don Juan. Mitul cuceritorului de Christian Biet

Don Juan este cunoscut ca unul dintre cei mai mari romantici din toate timpurile. Legenda spune ca a fost un barbat foarte bogat, care si-a dedicat viata seducerii femeilor. Era o persoana violenta, careia ii placeau jocurile de noroc si se presupune ca l-ar fi omorat pe tatal uneia dintre fetele seduse de el.

don-juan-mitul-cuceritorului_1_produs

 

Nero. Fiul vitreg al istoriei de Claude Aziza

Ultima carte pe care vreau sa o prezint este despre Nero. Imparatul roman, care a domnit intre anii 54 si 68, si-a focusat atentia pe diplomatie, comert si imbunatatirea vietii culturale a Imperiului Roman. Se presupune ca Nero ar fi dat foc Romei pentru a-si putea construi Domus Aurea, palatul maret la care a visat mereu. Nero mai este cunoscut si ca persecutor al crestinitatii si crestinilor, existand zvonuri care spun ca ar fi ars crestini in gradina palatului, pentru a avea o sursa de lumina pe timpul noptii.

nero-fiul-vitreg-al-istoriei_1_produs

In speranta ca ti-am trezit interesul cu aceste minime informatii despre cele patru personalitati, te invit sa le cumperi si sa le citesti. Acum sunt si la reducere!

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern