Multimedia — martie 6, 2013 at 12:50 am

Manifest pentru o femeie… altfel

 

     

ce vor barbatiiChiar si fara a fi un impatimit al revistelor de moda, e imposibil sa nu stii, in orice moment, ce se poarta. E de ajuns sa iesi din casa, o jumatate de ora, si sa privesti femeile din calea ta. Acum se poarta tintele. Pana anul acesta, tintele erau un simbol al curajoaselor si rebelelor, al femeilor puternice si cu atitudine. Insa, atat de mult apreciate pana acum, tintele au devenit un accesoriu a carui vedere irita nu doar ochiul, ci si bunul simt.

La fel s-a intamplat si cu imprimeul leopard si cu nuantele aprinse si cu multe alte simboluri, care s-au transformat din manifeste ale unei atitudini, in kitsch si prost gust… An dupa an, cate un simbol vestimentar a fost canibalizat, depersonalizat si banalizat, pentru ca, mai apoi, sa fie transformat in uniforma si purtat de toata natiunea, de la vecina prea grasa de la etajul 2 si pana la sferele inalte ale lumii mondene, indiferent daca el se potrivea corpului, ocaziei sau personalitatii.

Noi ne dorim, insa, sa vedem altceva…

– Ne dorim ca femeile pe care le intalnim, in drumul nostru spre munca, sa ne arate si personalitatea lor si nu doar ca sunt la curent cu moda. Sa intalnim femei carora sa le simti parfumul doar cand ne apropiem de urechea lor, sa le soptim ceva, si nu atunci cand mergem la doi metri in spate.

– Ne dorim ca rochita inocenta sa fie un simbol al femeii romantice si nu al celei care vrea sa o imite pe Lolita, dar doar daca se poarta anul acesta. Vrem o femeie care sa poarte tinte doar atunci cand are o atitudine atat de puternica, incat barbatii se simt intimidati de prezenta ei, in orice moment, si nu doar cand vrea sa „iasa la agatat” si sa joace rolul de „femme fatale”.

– Ne dorim ca hainele sa reprezinte un manifest al personalitatii celei care le poarta si nu doar o slaba copie a unui trend.

– Ne dorim sa intalnim doar femei care stiu ca atitudinea face o tinuta si nu tinuta este responsabila de atitudine.

– Ne dorim sa vedem doar aparitii spectaculoase pe tocuri si nu femei a caror mimica si pozitie corporala ne dezvaluie cat chin inseamna pentru ele cei cativa centimetri in plus. Ne dorim femei care sa aiba minime notiuni de cromatica si stil si nu doar cele care aleg o tinuta pe baza faptului ca „oare Costel are sa observe cum mi se vad sanii?”.

– Ne dorim ca femeile sa inteleaga ca moda este doar o schita generala, insa ele sunt libere sa traseze liniile necesare si sa ii dea o forma conform personalitatii lor. Noi ne dorim sa vedem femei altfel si nu doar copii, la indigo, imbracate in aceeasi idee de prost gust si urmand aceleasi tipare prost intelese.

– Ne dorim femei care sa inteleaga cand prea mult machiaj e prea mult, cand provocatorul a intrat in sfera vulgaritatii si ca eleganta nu inseamna a te impopotona, ci ca se rezuma, in primul rand, la bun gust si educatie.

– Ne dorim sa vedem femei care merg pe bicicleta sau citesc o carte nu doar pentru ca e la moda, ci pentru ca stiu ca asta e bine pentru ele. Ne dorim femei care sa nu viseze la un print coborand dintr-o masina de lux, ci care sa lupte pentru propriile lor statute sociale. Si nu in ultimul rand, dorim femei care sa nu se priveasca doar ca fiind femei, ci sa isi aduca aminte, in fiecare moment, ca sunt oameni…

Dar, oare, nu ne dorim noi prea mult..?

Comentarii

comentarii

Ti-a placut articolul?
Daca da, atunci alatura-te comunitatii noastre si vei primii saptamanal pe mail articole despre haine, accesorii si un stil de viata modern